Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Herpetofauna

(Marta, 24. 6. 2012 18:26)

Dobrý den, máte moc hezké a přínosné stránky. Zajímám se o plazy, především hady a chtěla jsem se zeptat, zda jste při svých cestách narazili na nějaké významnější lokality s těmito živočichy. Velice děkuji.

Re: Herpetofauna

(Ivča + Jirka, 24. 6. 2012 23:29)

Zdravíme a děkujeme za pochvalu. Pokud se jedná o hady, tak jsme narazili několikrát na užovky. Užovku obojkovou potkáváme docela často na Vysočině, v okolí brna, ale třeba i v Jeseníkách. Např.: https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2010-ceskomoravska-vysocina/kolem-pozdatinskych-a-studeneckych-rybniku/
V okolí Brněnské přehrady žije užovka hladká: https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2009-okoli-brna/na-dne-brnenske-prehrady-iii-a-iv/ a v NP Podyjí i užovka podplamatá.
Na zmiji obecnou jsme narazili také několikrát, např. na západě Čech https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2009-zapadni-cechy/z-frantiskovych-lazni-na-pomeznou/, na Šumavě, viz. https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2009-sumava/pres-stozeckou-horu-na-medvedi-stezku/ nebo několikrát v Krkonoších, např. https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/pred-rokem-2008/krkonose/cimg2861.jpg.html Pokud máte zájem o detailnější informace, zanechte mailovou adresu.
I+J

špatná determinace lišejníků

(Kocourková Jana, 23. 6. 2012 18:27)

Tady je správné určení:
P1450774 Cladonia coniocraea
P1450776 Platisnmatia glauca

FŽP, ČZU Praha

Re: špatná determinace lišejníků

(Ivča + Jirka, 23. 6. 2012 21:21)

Zdravíme ČZU Praha (FŽP) a děkujeme za upřesnění. Lišejníky nejsou naše silná stránka a učíme se za pochodu. ;-) Popis obou snímků hned opravíme.
I+J

Na kole okolo Dyje

(Vláďa, 14. 6. 2012 16:34)

Dobrý den,
narazil jsem na Vaše stránky, když jsem plánoval cyklovýlet z Vranova do Hardeggu. Protože to okolo Dyje vůbec neznám, chtěl jsem se zeptat, zda je možné jet na kole po cestě Romana Havelky (červená značka od Ledových slují na Keply), případně pak po zelené od Keplů dolů do Hardeggu. Podle mapy to vypadá dosti divoce a nerad bych tam někam spadnul. Díky moc za radu

Re: Na kole okolo Dyje

(Ivča + Jirka, 14. 6. 2012 22:26)

Vláďo,
úsek červené značky od Ledových slují na Keply lze rozdělit na tři nestejné části, přičemž prostřední nejdelší úsek je pro cykloturistiku zcela nevhodný a jedinou možností je vzít kolo na vlastní ramena a přenášet (turistická cesta se mění ve stezku a hopsání po kamenech) po úzké pěšině, která jde úbočím svahu a místy skálou. Ale závěrečný úsek už je zase v pohodě. Na druhou stranu je pravda, že je vše relativní a určitě existují cykloturisté, kteří by tvrdili, že tuto cestu zvládli na kolech. Nakonec jsme i my na vlastní oči viděli cykloturisty, kteří např. na kolech zvládli i úsek v Jeseníkách z Vřesové studánky na Keprník, což jsme také nechápali, ale bylo to o tom, že se změnili v turisty přenášející na svých bedrech kola. Každopádně cesta Romana Havelky („Pašerácká stezka“) musí zaujmout, ale doporučujeme ji jít po vlastních.
I+J

opět prosba

(Klára Židková - Brněnský deník Rovnost, 14. 6. 2012 11:54)

Vážený pane Němečku,
jako obvykle jsem byla při promazávání emailů příliš zbrklá, omylem jsem tedy vymazal i Váš email s telefonickým kontaktem na Vás. Proto se na Vás opět obracím s prosbou o pomoc s přípravou dalšího dílu našeho seriálu o chráněných lokalitách jižní Moravy, tentokrát věnovaný Krumlovsko - Rokytenským slepencům, prostřednictvím tohoto formuláře. Chtěla jsem Vás opět poprosit o souhlas s publikováním Vašich hezkých fotografií (opět samozřejmě s uvedením autorství) + zda bych se na Vás mohla obrátit ještě opět s několika stručnými dotazy. Jako součást tematické strany bych také velice ráda krátce přiblížila tři studánky, které se v lokalitě nacházejí. Mám na mysli studánku Pod Floriánkem, Mariánskou studánku u Mariánské kapličky a studánku o Rokytné. Malé texty otěchto studánkách ovšem musím doprovodit také fotografiemi. Chtěla jsem se proto zeptat, zda náhodou fotografie těchto studánek také nemáte. Jsem opět k dispozici na emailu klara. zidkova@denik.cz.

Opět moc děkuji za případnou pomoc a přeji krásný den

Klára Židková, Brněnský deník Rovnost

Re: opět prosba

(Ivča + Jirka, 14. 6. 2012 22:25)

Vzhledem k našemu dnešnímu telefonickému rozhovoru (a domluvě) už nereagujeme. ;-)
I+J

Okolo Radostic a Ořechova

(Zdenka, 9. 6. 2012 21:55)

V Ořechově jsou dva kostely. Kostel sv.Jiří je barokní a skoro zázrakem nebyl v roce 1945 zničen, jen bylo poškozeno okno v průčelí a lustry v kostele. Druhý kostel Všech svatých je právě ten, který byl zcela zničen a znovu v roce 1946 postaven.

Re: Okolo Radostic a Ořechova

(Ivča + Jirka, 10. 6. 2012 1:46)

Děkujeme za doplnění. O existenci druhého kostela víme, ale v textu k fotogalerii Okolo Radostic a Ořechova jsme jej nezmínili.

prosba

(Hotel Kurdějov, 22. 5. 2012 15:38)

Dobrý den,
velice se nám zalíbily Vaše internetové stránky a překvapilo nás,že jste navštívili i naši obec Kurdějov. Proto bych se ráda na Vás obrátila s prosbou, zda by bylo možné publikovat na našich internetových stránkách Vaše nádherné fotografie. Prosím o zaslání přímého kontaktu na Vás na naši adresu info@hotelkurdějov.cz., abychom se případně mohli domluvit.

Předem moc děkujeme za odpověď

recepce Hotelu Kurdějov

Re: prosba

(Ivča + Jirka, 22. 5. 2012 18:37)

Dobrý den,

už jsme reagovali na uvedenou e-mailovou adresu.

I+J

prosba

(Klára Židková - Brněnský deník Rovnost, 26. 4. 2012 14:18)

Dobrý den,
velmi mne zaujaly Vaše stránky a chtěla jsem se zeptat, zda bych se na Vás mohla obrátit s jednou prosbou. Do našeho pravidelného seriálu o chráněných lokalitách jižní Moravy připravuji na pondělí 7. 5. tentokrát díl o Miroslavských kopcích. Tematická strana se pokouší přiblížit danou lokalitu z různých úhlů prostřednictvím názorů různých lidí, kteří jsou s daným místem různými způsoby spjati. Přečetla jsem si text na Vašich stránkách a chtěla jsem poprosit, zda bych se na Vás mohla obrátit s několika dalšími dotazy, jak na Vás místo jako na turisty zapůsobilo a zda bych Váš názor mohla ve svém textu publikovat. Také jsem chtěla poprosit, zda by případně bylo možné publikovat i některé Vaše fotografie, pochopitelně s uvedením Vašeho autorství. Pokud by Vás má nabídka zaujala, mohli byste mi na sebe napsat ještě nějaký emailový, nebo ještě lépe telefonický kontakt, abychom se mohli případně dále domluvit? Já jsem k dispozici na emailu klara.zidkova@denik.cz.

Moc děkuji za případnou odezvu a přeji krásný den

Klára Židková, Brněnský deník Rovnost

Re: prosba

(Ivča + Jirka, 26. 4. 2012 23:05)

Děkujeme za pochvalu stránek. Reagovali jsme na uvedený mail.
I+J

Re: Re: prosba

(Marek, 15. 5. 2012 17:56)

... a článek už vyšel: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/jmeno-markova-kopce-s-krizem-na-vrcholu-je-doposud-zahadou-20120514.html

hned po přečtení prvního odstavce mi bylo jasné, kdože to prochodí tisíce kiolometrů :-)

Re: Re: Re: prosba

(Ivča + Jirka, 15. 5. 2012 23:03)

Ahoj Marku,
máš postřeh. :-))) Aby ne, když píšou o "tvém" kopci. Skutečně to vyšlo. Dokonce v novinách v pondělí 7.5.2012 byly i nějaké naše fotky z těchto stránek... Letos to ale nějak flákáme, to ani tisícovka s takovou nebude. Nějak nestíháme. ;-)
I+J

Díky za návštěvu na mém blogu

(Valda, 26. 4. 2012 22:55)

Ahojte J.I.
Díky za milý komentář a návštěvu na mém blogu. Klidně přijďte častěji :-) Myslím, že některé akce máme skoro po stejných trasách, jako např. Chřiby - z Roštína na Brdo a Bunč nebo Pavlovské vrchy. Ale taky je tu u vás spousta inspirace na výlety. Tak ať jsou nám ty naše zážitky ooboustraně k užitku.
Jirka

Re: Díky za návštěvu na mém blogu

(Ivča a Jirka, 26. 4. 2012 23:03)

Ty jsi teda rychlík, než člověk stačí reagovat, už je tady odpověď... :-)
Určitě budou k užitku a pokud občas zabloudíme stejnou stopou, to není ke škodě. ;-) Třeba se někdy někde potkáme, až to nebudeme čekat (tak jako s Majkou). :-D
I+J

Byl jsem zde poprvé

(Valda, 25. 4. 2012 16:38)

Ale určitě né naposledy, o vašich www vím od uživatele "marijka" z rajce.net, kde jsem našel odkaz na vaše stránky. Jsou super a postupně je prolezu. Máme podobnou zálibu jen jsme Jirka a Dáša. Naše stránky jsou www.valda1959.blog.cz, to kdyby jste mi nevěřili :-)
hodně krásných zážitků při potulování Českou kotlinou i Moravskou bránou vám z Prostějova přeje
Jirka Valda (rodák z Brna-Přizřenic)

Re: Byl jsem zde poprvé

(Ivča + Jirka, 26. 4. 2012 23:00)

Ahoj Jirko,
tak od Majky vane vítr… :-) To bylo také zajímavé a naprosto náhodné setkání (viz veselá a milá příhoda na závěr na https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2011-pavlovske-vrchy---palava/babi-leto-v-npr-tabulova--ruzovy-vrch-a-kocici-kamen ). :-)))
Díky za pochvalu. Na zanechaný odkaz jsme samozřejmě koukli a nechali i komentář. Prostějovsko je nám blízké (Jirka pochází z Vyškova, ale už přes 30 let žije v Brně a na Plumlově se učil plavat :-) ), i když na našich stránkách z této lokality moc fotogalerií není, ale časem to třeba napravíme. ;-)
Zdravíme i Dádu a Přátele Přiměřeného Pohybu. Musíme konstatovat, že stránky jsou super, určitě najdeme inspiraci i pro naše další výšlapy.
Budeme se těšit příště,
Ivča a Jirka


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »