Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: mandle

(Ivča + Jirka, 30. 3. 2015 23:06)

Děkujeme za pochvalu stránek. Už jsme reagovali na uvedený mail.
I+J

Úžasné stránky

(Jarka, 26. 3. 2015 10:39)

Zdravím Vás Ivčo a Jirko,
náhodně jsem objevila právě dnes Vaše krásné a přehledné stránky se zajímavým textem a spoustou fotografií z toulek po naší vlasti. Hledala jsem název kytičky, kterou jsem si v úterý vyfotila v Sedmihorkách v Českém ráji. A díky Vám vím, že je to Devětsil bílý. Určitě si Vaše stránky prohlédnu postupně celé, máme s manželem moc rádi toulky přírodou a toto je výzva k dalším výletům. Okolí Brna má štěstí na takové nadšence, jako jste Vy dva. Loni na podzim jsem náhodně objevila stránky Aleny Ilčik z Brna, které jsou podobné a také pěkné a inspirativní.
Vaše stránky si ukládám a už se těším, až si je prohlédnu a načerpám hezké tipy na výlety. Moc Vám děkuji za Vaši sdílnost s ostatními, oceňuji Vaši práci a jsem Vám za to vděčná.
Přeji Vám hodně zajímavých toulek a dalších fotografií, budu se na ně těšit.
Srdečně Vás zdraví Jarka od Českého Brodu.

Re: Úžasné stránky

(Ivča + Jirka, 26. 3. 2015 21:58)

Také zdravíme k Českému Brodu
a děkujeme za milý a motivující komentář. Jsme rádi, že jsme mohli alespoň tímto způsobem na dálku pomoci při určení devětsilu. V Českém ráji je také hezky. Sedmihorky známe. Akorát ten čas hrozně letí a už je to „pár“ let, co jsme Čr navštívili. Někdy bychom se sem měli také vrátit.
Alenu díky jejím i našim webovkám známe. Máme ji i na našich stránkách v oblíbených odkazech. Její stránky jsou skvělé, hezké fotky a má tam hodně tipů.
My jsme s našimi stránkami začali v r. 2008 a chtěli jsme zprostředkovat případným zájemcům nejen tipy na výlety, ale hlavně zástupce rostlinné a živočišné říše, které je možné při trošce snahy (a někdy i štěstí) po cestě vidět, a že mají také svá „jména“ a často jsou něčím jedineční.
Jsme tedy potěšeni, že jsme mezi uloženými stránkami a budeme se těšit zase někdy příště.
Ivča a Jirka
PS: Doporučujeme v tuto dobu vyrazit do nedaleké Přírodní rezervace Mydlovarský luh. Pokvetou tam (mimo jiné) sněženky a ladoňky.

Poděkování

(Jarka, 26. 3. 2015 22:22)

Přeji hezký večer,

děkuji za Vaši odpověď a hlavně za pěkný tip na Mydlovarský luh. Hned jsem se dívala na informace k tomuto místu a k mému překvapení je to kousek od nás. Určitě si vyšetřím čas k návštěvě tohoto zajímavého místa.
Mějte se moc pěkně. Zdraví Vás Jarka

Re: Poděkování

(Ivča + Jirka, 26. 3. 2015 22:56)

Hezký večer,
:-) tušili jsme, že to bude kousek. My jsme byli v jednom podobném luhu, i když na jižní Moravě, o víkendu. Byli jsme nadšení.
Pěkné jaro,
I+J

Parádní web

(Eli, 6. 3. 2015 12:03)

Ahoj oběma,
chystám se na bledule, tak jsem se v rámci příprav dostala na vaše webovky. Jsem nadšená a moc se mi tady líbí. Hlavně mě nadchlo, že zde máte lokalit s bledulemi několik (Chlébské, Rakovecké údolí, Ransko). Ještě nevím, kam se vydám, protože ve Vašich fotogaleriích to vypadá všude skvěle. Jinak je pro mě nepochopitelné, že má u vás každá kytka, housenka, brouk atd. své jméno. Musíte mít skvělý přehled, to já bych nikdy nedokázala, ale bledulku od sněženky rozeznám. ;-) Myslím si, že byste to měli vydat v nějaké formě knižně, určitě by byl o to zájem (soudím podle sebe). Tak si hezky užijte blížící se jaro a já se budu těšit na vaše další fotogalerie.
E.

Re: Parádní web

(Ivča + Jirka, 6. 3. 2015 17:48)

Ahoj,
děkujeme za pochvalu. Takový komentář pokaždé potěší. ;-) Ať se ti výlet za bledulemi vydaří. Můžeš pak dát vědět, kam ses vydala. Zklamaná ale nebudeš na žádné lokalitě.
Jinak nějaký přehled máme, ale všechno neznáme. Některé druhy musíme pracně určovat a někdy se objeví „oříšek“. Ale jak už jsme zde dříve psali, tak to bereme jako školu. Knižní podoba se nám už hlavou také honila, ale zatím jsme se k tomu nerozhoupali. Všechno má svůj čas. ;-)
Hezky si užij nejen bledulí, ale i celého jara, a zase někdy u nás…
I+J

pozvánka a poděkování

(sláfka, 26. 2. 2015 11:49)

Ahoj. Na vaše stránky mne zavedl internet, pkdyž jsem si hledala informace o Pálavě, na kterou se chystám poprvé podívat letos na jaře. Vlastně jsem chtlě vědět, co nafotim, když vezmu sebou foťák. Veše stránky mi daly zdrcující odpověď, že každých čtrnáct dní vždy něco jiného :-) díky díky moc, i když mi to trochen zamotalo hlavu.
A protože chodíte, jezdíte a fotíte, ráda bych vás pozvala na strányk, kam si odkládám své fotovýlety já a řada dalších. ... přijďte se podívat na fototuristika.cz s pozdravem Sláfka

Re: pozvánka a poděkování

(Ivča + Jirka, 26. 2. 2015 21:53)

Ahoj Sláfko,
máme radost, že jsi na našich stránkách zanechala vzkaz. Pokud jde o Pálavu, a s ohledem na to, že se na ni chystáš poprvé, doporučujeme jarní období, kdy jsou v plné své kráse kosatce a další jarní květena. Chce to ale trefit termín, protože nejhezčí to vydrží asi týden. Jsou zde ve správný čas nádherné „různobarevné koberce“… A určitě ne o víkendu, kdy jsou na Pálavě davy lidí. Tipnout správný týden se ale nyní ještě nedá, bude hodně záležet na vývoji počasí během dalších týdnů. Pokud ale Pálavu navštívíš v jiné jarní (i nejarní) období, určitě nebudeš litovat. Jak sis všimla, fotit se dá zde kdykoliv. Za sebe můžeme říci, že i když máme Pálavu dost probádanou, stále ji objevujeme… ;-) Pokud by tě k Pálavě něco zajímalo, klidně se ozvi.
A díky za pozvání. K našemu překvapení web neznáme. Něco málo jsme prošmejdili a určitě se vrátíme, je toho zde hodně... A je vidět, že patříš mezi pilné výletníky. ;-) Řadu míst osobně známe, o jiných jenom víme, na některé se chystáme…, takže díky za inspiraci.
Tak zase někdy příště,
Ivča a Jirka

Novoroční pozdrav

(Svaťka, 2. 1. 2015 18:53)

Ivčo a Jirko, zdravím Vás v novém roce a přeji hodně zdraví a hodně dalších našlapaných kilometrů při poznávání naší krásné přírody. Přimlouvám se za uspořádání nějaké skupinové akcičky, moc ráda bych se od Vás poučila, hodně míst jsme již prošla sama, ale kdyby k tomu byl nějaký odbornější komentář, bylo by to bezva...

Re: Novoroční pozdrav

(Ivča + Jirka, 3. 1. 2015 12:08)

Svaťko, děkujeme za přání, i my přejeme jen to nejlepší, hlavně zdraví, štěstí, pohodu… a spoustu krásných chvil v přírodě. Je to milé, že se přimlouváš za nějakou akcičku, akorát asi není na místě si od toho slibovat moc poučení… ;-) Všechny informace, které se objevují na webovkách, v hlavách nenosíme. Je to vše vyčtené. Jen občas něco utkví. A v přírodě také každý druh nepoznáme. Běžnější rostliny a živočichy asi ano, ale řadu jich musíme určovat dodatečně podle fotek. A někdy je to docela fuška… ;-). I díky tomu si uvědomujeme, kolik toho pořád neznáme…, ale tím se stále učíme. Ale jak jsme už někde na stránkách psali, v hlavách nám to hlodá a nějakou „akcičku“ zvažujeme. Hlavně přemýšlíme nad formou a obsahem… Tak uvidíme, co čas přinese.

díky

(Renata, 29. 12. 2014 17:03)

Dobrý den, Vaše stánky jsem objevila úplně náhodou. Chci Vám za ně poděkovat. Některá místa si určitě projedu na kole. Nepořádáte nějaké skupinové akce? Občas bych s někým vyjela.

Re: díky

(Ivča + Jirka, 29. 12. 2014 22:55)

Zdravíme a jsme rádi, že náhodné objevení zaujalo. Zatím jsme žádné skupinové akce nepořádali, ale protože to není první dotaz tohoto druhu v poslední době, tak to možná do budoucna zvážíme. ;-) Ale nic neslibujeme. Pokud chcete, můžete mailem poslat kontakt a kdyby jsme se k něčemu takovému rozhodli, dáme vědět.
Tak hezký zbytek roku a ještě hezčí vstup do nového,
I+J

Paráda.

(Petr, 7. 10. 2014 16:56)

Vynikající stránky. Jsem podobně postižený jako vy :-) - kytky a orchideje. Normálně se údaje o lokalitách orchidejí neposílají, vám je poslat mohu. Většinou u Brna. Na email. Pokud máte zájem. Nebydlím u Pryglu ale v Žabinách.

Re: Paráda.

(Ivča + Jirka, 7. 10. 2014 21:37)

Ahoj do Žabin,
máme radost, že stránky líbí. Určitě máme zájem o lokality. Možná máš některé, o kterých nevíme. Předem děkujeme. Můžeš je poslat na níže uvedený mail ivca.a.jirka@seznam.cz. A pokud také fotíš a dáváš někam fotky, pošli odkaz. Rádi nakoukneme. ;-)
Měj se hezky a zase někdy,
I+J

Re: Pěkný web

(Ivča + Jirka, 17. 9. 2014 21:05)

Díky za pochvalu. Nicméně je nám líto, ale příspěvek jsme smazali, protože zde nechceme odkaz na komerční stránky, které navíc nesouvisí s turistikou a přírodou.

Super stránky!

(Simča, 3. 9. 2014 8:11)

Na vaše stránky jsem dostala tip od kamarádky a musím konstatovat, že jsou lepší, než jsem si myslela. Jsou super! Máte dalšího pravidelného návštěvníka. Jenom nechápu, kdy to děláte, jejich tvorba musí vzít hodně času. Držím palce a ať se daří.

Re: Super stránky!

(Ivča + Jirka, 3. 9. 2014 22:24)

Nejdříve musíme konstatovat, že kamarádka má skvělý vkus. ;-) Každopádně díky za slova chvály. S tím časem máš pravdu, je to někdy trochu žrout. Ale za chvíli budou dlouhé zimní večery, tak se to využije. ;-)
Tak zase někdy a kamarádku od nás pozdravuj.
I+J

kropenáč

(lendusek@seznam.cz, 12. 8. 2014 13:15)

Díky děti za krásné výlety a fotky, zaujal mě kropenáč vytrvalý v luzenském údolí, ráda bych ho viděla naživo, chci se zeptat, jestli roste u mostu u modravského potoka na březníku ,aniž bych šlapala někde v údolí? díky lenka dušková

Re: kropenáč

(Ivča + Jirka, 12. 8. 2014 22:44)

Díky a reagujeme přímo na uvedený mail.
I+J


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »