Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Pozdrav

(Ivča + Jirka, 9. 12. 2009 20:55)

Jééé, ahoj, zdravíme Tě. To je překvapení, Tvé stránky známe. Akorát tam nemáš návštěvní knihu, jen kontakt, takže jsme žádný vzkaz nenechávali. :-)
I nám se u Tebe líbí, takže se občas zastavíme. Netušili jsme, že je to vzájemné. Tak zase někdy…
I+J

pozdrav

(jarmil, 9. 12. 2009 15:47)

Zdravím, mílé, oku lahodící, hezky udělané stránky.
S přáním mnoha výletů
Jarmil
jarmil@kvetena.com

RE: Aljaška

(Ivča + Jirka, 14. 10. 2009 0:31)

Ahoj Dášo, nevypadá Aljaška špatně. :-) Pěkný brouk do hlavy. Uvidíme, třeba někdy.

A co takhle na ALjasku?

(Dasa Badger, 12. 10. 2009 22:11)

www.4seasonsalaskaadventure.com

RE: Přehrada

(Ivča + Jirka, 6. 10. 2009 23:42)

Ahoj Věrko, jak už jsme někde tady psali, máme už nafocený další díl z Prýglu, ale zpracováváme vše postupně, takže na něj musí nejdříve přijít řada. Snad to do Vánoc stihneme. :D
Pokud se Ti naše osvěta tímto způsobem líbí, tak nás to samozřejmě těší. Jak jinak... :-) Měj se také prima. Počasí nám třeba ještě chvíli vydrží. Tak zase někdy příště.

Přehrada

(Věrka , 6. 10. 2009 10:14)

Ahoj :-) se zájmem jsem si přečetla popisky u fotek z okolí přehrady.Je fajn,že jste si s tím dali práci a jiní lidé se díky vám poučí :-)Byla jsem tam před dvěma dny,ale názvy rostlin a hmyzu nevím.Hady jsme potkaly taky,dva,ale nevím jak se jmenovali :-)) Tak ať nám přeje počasí na výlety a mějte se hezky.

RE: Květnice

(Ivča + Jirka, 29. 9. 2009 22:57)

My Květnici také můžeme, ale letos jsme ji vypustili. Ale Dřínovou musíme někdy napravit. Ještě jsme tam nenakoukli. Máš pravdu, je skvělé, když se dva najdou s obdobnými zájmy. My si to docela uvědomujeme (i považujeme) a z našeho okolí moc takových případů neznáme. I když my jsme si tuto zálibu tak nějak vypěstovali postupně. Dříve jsme také chodili do přírody, ale pořádně ji naslouchat (a trochu pozorovat) jsme se ji naučili až poslední roky.
Jinak my teď přes prodloužený víkend naťapali 70km. Zvládli jsme další část Moravského krasu, Dalešickou a Mohelenskou nádrž na Jihlavě a poslední den jsme vyrazili na Veveří. Rok jsme tam nebyli a byli jsme moc příjemně překvapeni. Také tak bude časem další díl seriálu o brněnské přehradě... :D
I+J

Květnice

(renča, 29. 9. 2009 13:44)

Tak to tu máme - výlet na Květnici po roce a půl, kdy jsem řešila samé srabárničky rodinné, působil na mě jako balzám. Tišnov mám velmi ráda od prvního seznámení s ním asi tak před deseti lety.
Tentokrát jsem to vzala po vrstevnici a modré a došla nejdřív na vrchol, kde jsem si vyrýpla na cestičce( hloub nejdu, je to barbarství) nezbytnou drůzičku krystalů ametystu - mám na to prostě štěstí :), říkám si, asi proto, že netlačím na pilu. Potom jsem to sešla po západním úbočí pomalu dolů - Králova jeskyně je bohužel přístupná jen v červenci - až k Besénku, potoku, který rovněž velmi miluju. Tady jsem nasbírala něco bylin a skočila naproti na Dřínovou, což je lom, kde se o víkendech dá nakouknout a najít nějaký ten kalcit, fluorit, když je štěstí i turmalínek a roste tu docela záplava dobromysli.
Výlet to byl jako vždy nádherný, jen mi vždycky ráno trochu trvá, než se odhodlám, že jdu zase sama, protože kamošky pokaždé nemůžou a moje holky jsou spíš peciválové. Ale jsem na to už léta zvyklá. Toho si fakt važte, že jste spolu a máte společné zájmy a rozumíte si, není to až tak běžné, myslím čím dál vzácnější.
Tak papa a příště ještě popíšu naleziště u Zbýšova :))

RE: Pozdrav

(Ivča + Jirka, 26. 9. 2009 0:21)

Díky Věrko, budeme velmi potěšeni, když budeme zdrojem dobrých tipů na výlety. Určitě zase přijď. Přejeme hodně úspěchů při výcviku pejsků. :-)

Pozdrav

(Věrka , 25. 9. 2009 18:15)

Vaše stránky jsem našla náhodou,když jsem hledala fotky Malhostovické pecky.Dobrý nápad :-) budu se u vás častěji inspirovat kam na výlet.Ať se daří :-))
www.bulterier.websnadno.cz

RE: Bakalářka

(Ivča + Jirka, 1. 9. 2009 23:49)

Ahoj Katko, téma zní dobře. Je možné na to mrknout i někde na internetu? Pokud ano, pošli link. Pokud vyjde počasí, tak říjen v Podyjí nebude mít chybu. Přejeme Ti, ať se tak stane.
I+J

Bakalářka

(Katka, 1. 9. 2009 21:54)

Zdravím, bakalářská práce byla na téma SKALNÍ VYHLÍDKY NÁRODNÍHO PARKU PODYJÍ. Moji bakalářku má NP Podyjí ve své knihovně jako propagační materiál. V říjnu mám v plánu jet s kamarádkou do Podyjí a projít všechny skalní vyhlídky a nejen ty:).
Ahoj Katka

RE: Tipy na výlet

(Ivča + Jirka, 27. 8. 2009 0:10)

Ahoj do Ostravy,
na Kdyňsku je hezky, ale nejenom tam. :D Jestli jsme pomohli inspirovat, tak stránky splnily svůj účel. Přejeme hezké počasí a ať vše zvládnete podle vašich představ. A na jaké téma byla bakalářská práce o NP Podyjí?
Měj se hezky a přijď zase,
I+J

Tipy na výlet

(Katka, 26. 8. 2009 23:09)

Jsem ráda, že jsem objevila vaše stránky. Chystáme se s přítelem na dovolenou do Kdyně a inspirovali jste mě svými výlety - už se tam těším:) Dále jsem si také zavzpomínala nad fotkami z NP Podyjí, moc se mi tam líbilo a psala jsem o NP i bakalářskou práci. Ahoj Katka z Ostravy

RE: Růženin lom

(Ivča + Jirka, 25. 8. 2009 22:07)

Ahoj Renčo, je vidět, že skutečně naše fotoalba procházíš poctivě. Máme radost. :D Je pravda, že lom je plný vzácností (zkameněliny, orchideje a jiná flóra, živočichové) a stojí za opakovanou návštěvu. Díky za tip, podzimní Džungle určitě také stojí za shlédnutí. Jestli nám to vyjde, tak tam letos ještě nakoukneme.

RE: Balogh

(Ivca+Jrka, 25. 8. 2009 21:55)

Hallo Iván,
thank you very much. You are very kind. Where are you from? From Hungary?
I+J

Balogh

(Iván, 25. 8. 2009 18:58)

Congratulation to your beautifull photos!!!

Růženin lom

(renča, 25. 8. 2009 18:47)

Tak konečně mám alespoň nějaké kytičky z tohoto moc oblíbeného lomu i na fotkách od vás :)). Kolikrát jsem si slibovala, že je nafotím a udělám si takový malý fotoatlas kytek a bylinek, které tam rostou, ale nakonec mě vždycky přemůže šutrologie a sběratelská vácheň :). V Růženině lomu člověk totiž doslova šlape po prvo a třetihorních mušlích, kalcitech, křemenech i křišťálové drůzičky se najdou. Taky jsem tam před pár lety našla schoulené malé králíčky, tak jsem je obloukem obešla, abych nerušila, létají tam poštolky, hnízdí Výr velký a ještě, abych nezapomněla, jsem si tam našla jeden malý žraločí třetihorní zoubek.
Takže opět díky díky za krásné fotky, jdu ještě jednou proštudovat tu krásnou flóru i faunu a ještě malé doporučení na návštěvu spodního lomu, tzv. "V džungli" - v podzimních měsících. Když se začnou vybarvovat stromy, je to tam přímo neskutečná barevná krása, od šedé přes ohnivě žlutou až po zářivě rudou. Fakt stojí zato.

RE: Ahoj po letech

(Ivča + Jirka, 21. 8. 2009 18:23)

Ahoj Renčo,
děkujeme za pozdrav, milé řádky a pochvalu. :-) Reagujeme až nyní. Jednak jsme byli v SZ Čechách a navíc nám před odjezdem naprosto zkolaboval kompl (do teď není zcela funkční, takže reagujeme z jiného PC, ne z domů). Já byl hned v obraze, a Ivča si tě také pamatuje. Vůbec jsme netušili, že jsi takový nadšenec jako my, paráda. :D
Určitě se můžeme někdy sejít, budeme rádi. Akorát třeba s Edou (a asi to nebude jen v jeho případě) se už takto domlouváme 2 roky a skutek utek... :-)
Měj se hezky, ať Ti vše vychází dle Tvých představ a zase někdy. Tady fotky zase přibudou, jen co kompl přestane stávkovat. Zásoby máme za léto dostatečné, do Vánoc bude co dělat. :D
J. (i za Ivču)

Ahoj po letech

(Renda, 17. 8. 2009 21:52)

Ahoj Ivčo a Jirko,
nedávno jsem se vracela z výletu v Obřanech, které mimochodem miluju, a na Tomkově nám. na zahrádce hospůdky na mě někdo mává. A ejhle, on to je Eda Kotrla. Tak jsme popovídali, zavzpomínali a on mi dal na vás kontakt. Už jsem si stihla něco málo prohlídnout a jsem fakt nadšená - máte v podstatě stejný zájem nebo zálibu, jako já. Neustále někde šmejdím, jezdím, výletuju, akorát nefotím, ale bez přírody nedokážu být ani týden. Moc se těším na další prohlížení a jak zde už někdo napsal, máte to skvěle popsané a člověk se i dozví další zajímavosti o naší krásné přírodě a zemi.
Ještě takovou maličkost, aby Jirka věděl, kdo se to vlastně ozval: zatím - Juříčková Renata od Josefa z Bystrce. Píšu "zatím", budu měnit příjmení, rozvedli jsme se, klasika, nic moc veselého, ale žádná trága - život :))
Pokud čas a konstelace dovolí, někdy se můžeme sejít a popovídat. Moc ráda vás uvidím. Přeju krásné zážitky z přírody a nám krásné fotky a jdu ještě prohlížet. Ahoj Renča


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »