Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

FOTO - z údolí Bílého potoka

(Dalibor, 15. 4. 2011 11:06)

Jen malý postřeh: na fotografii P1180102.jpg má na sobě hrobařík malý klíště! :)

Jinak párádní fotky!

Re: FOTO - z údolí Bílého potoka

(Ivča + Jirka, 15. 4. 2011 12:42)

Ahoj Dalibore, děkujeme za pochvalu fotek. ;-) Pokud se jedná o hrobaříka, tak nějaký roztoč po něm lezl. Ale klíštětem jsme si jistí nebyli, a to ani po zvětšení originálu. Je vidět, že jsi fotky prošel pozorně, dobrý postřeh. :-)

Kamenný vrch-ocúny

(Dana Fantová, 3. 4. 2011 19:26)

Ahoj Ivčo a Jirko, hledám pomoc pro svoji sestřenici, která bydlí v Praze a zůstala po smrti jediného syna sama.Její syn studoval práva v Brně a ona teď po jeho smrti, o místa chce poznat místa, která navštěvoval se svojí přítelkyní. Našla fotografii z návštěvy Kamenného vrchu, kde je vyfocen a kolem kvetou ocúny. Já bydlím také v Brně, ale krátkou dobu a neznám tyto místa neznám.Prosím Vás proto o pomoc, jestli náhodou tuto lokalitu neznáte.Moc děkuji.Zdravím Dana

Re: Kamenný vrch-ocúny

(Ivča + Jirka, 3. 4. 2011 23:19)

Ahoj Dano,
z vlastní zkušenosti víme, že někteří lidé si občas pletou koniklece s ocúny. Je tedy otázka, jestli se skutečně jednalo o ocúny. Pokud se jednalo o koniklece, tak určitě se bude jednat o Přírodní rezervaci Kamenný vrch, která se nachází mezi brněnskými sídlišti Kohoutovice a Nový Lískovec (Kamenný vrch zvaný Kameňák). Fotogalerii z této lokality máme i na našich stránkách, viz. link: http://www.ivcajirka.estranky/fotoalbum/2009-okoli-brna/pr-kamenny-vrch---svetova-koniklecova-rarita/ Možná se někde zde na podzim objevují i ocúny, nevylučujeme to, ale nějak se nám zde nevybavují. Existuje ale i Přírodní rezervace Kamenný vrch mezi Hustopečemi u Brna a Kurdějovem. Informace o této lokalitě u nás najdeš také, link: https://ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2010-okoli-brna/z-hustopeci-na-kamenny-vrch-a-do-kurdejova/ Pokud bychom si měli tipnout, tak se spíše přikláníme k variantě první. Pokud bys chtěla další informace o těchto lokalitách, dej vědět. Jinak existují i další Kamenné vrchy, např. se nám jeden vybavuje na Třebíčsku.

Pochvala z Plzně

(Hanka+Michal, 2. 4. 2011 20:13)

Byli jsme na Plešňáku i v hospodě vloni v srpnu. Cesta na Štiftrův pomník již byla přístupná. Vojákoval jsem tam. z hráze jsme měli časový limit (na překrytí hranice při pohraniční akci) k pomníku 15 minut v jaroletní ochraně. Na Vás je vidět, že jste přírodovědci. My jsme tam byli spíše jako vzpomínající turisté. Webovky nemáme, ale z hlediska historie by pro Vás (pokud jste historii alespoň trochu přístupní) doporučuji www.trojmezensko. Zajímavé je i www.vojensko - i tam byste našli dobové fotografie k této lokalitě a zaznamenali změny způsobené kůrovcem, Kirrilem i politickými změnami. Ještě jednou : Klobouk dolů před Vašimi záběry. Je vidět, že jste eměli kvalitnější foťák než my.

Re: Pochvala z Plzně

(Ivča + Jirka, 3. 4. 2011 10:13)

Ahoj, tak 15 min. je pěkná lhůta. :-) Díky vojákování jsem poznal část Šumavy jen v rámci VVP Boletce, kde jsme asi na 5 týdnů byli zašití. Na webovky „vojensko“ jsme mrkli, je to zajímavé. Určitě se na ně v budoucnu vrátíme. Nicméně odkaz na „trojmezensko“ asi nebude správně, protože jsme nic neobjevili. :-( Když už jsme u těch odkazů, zajímavé staré snímky ze Šumavy najdete na link: www.stara-sumava.cz. Šumava patří k našim oblíbeným a letos máme v plánu se sem zase vrátit.
Děkujeme za pochvalu, máme radost, že se Vám u nás líbilo. S těmi „přírodovědci“ to není až tak slavné. Jsme ryzí amatéři a máme jen snahu ty kytky, brouky…, které potkáváme, pojmenovat a tím třeba udělat osvětu i jiným.
Mějte se hezky, užívejte jaro a třeba se zde zase někdy „potkáme“.
I+J

hlaváček jarní

(Jarka, 1. 4. 2011 22:33)

Máte moc pěkné stránky - fotky i popisky. Je radost si je prohlédnout. Přijeďte se podívat na Horky mezi Ratíškovice a Milotice.Hlaváčky právě rozkvétají

Re: hlaváček jarní

(Ivča + Jirka, 1. 4. 2011 23:27)

Ahoj Jarko, při takové pochvale se můžeme jen tetelit blahem. ;-) Díky. PR Horky známe, byli jsme u vás ve druhé polovině září 2010. Bohužel tam tou dobou toho už moc nekvetlo. Fotogalerii najdeš na www.ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2010-hodoninsko/milotice-a-tajemne-naklo/ Víkend už máme nějak naplánovaný, ale kdyby to vyšlo, rádi přijedeme kouknout. Bohatou lokalitu na hlaváčky jsme vloni objevili v PR Milovická stráň na okraji Pálavy. Můžeš kouknout na www.ivcajirka.estranky.cz/fotoalbum/2010-pavlovske-vrchy---palava/pr-milovicka-stran-a-novomlynska-nadrz/ Hlaváčky také navštěvujeme přímo na Pálavě nebo na Pouzdřanské stepi.

Všechno

(Josef Kubela - Chosé, 31. 3. 2011 8:15)



Velmi pěkné

Re: Všechno

(Ivča + Jirka, 31. 3. 2011 21:40)

Stručné, ale výstižné a všeříkající. :-) Děkujeme,
I+J

Chvála z Krkonoš

(Bobča, 22. 3. 2011 20:41)

Ahoj Ivčo a Jirko,
stránky jsem objevila při hledání odkazů na koniklec. Na Vašich stránkách jsem našla přesně to, co jsem hledala. Naplánovala jsem na polovinu dubna ( v lednu) výlet na jarní Pálavu. A tady je všechno co potřebuji, popisy tras, krásné obrázky s názvy kytiček, zajímavých koutů Pálavy. Dala jsem si Vás do oblíbených a už jsem tady čerpala energii a vědomosti několikrát a nejenom o Pálavě. Obdivuji Vás, protože za těmito stránkami je spousta Vašeho času. Na obdobně zpracované stránky na toto téma jsem ještě nenarazila. Dávám pět hvězdiček z pěti. Akorát dle čerstvých fotek z Pálavy z března 2011 budou koniklece v polovině dubna už nejspíš odkvetlé. Tak snad tam pokvete něco jiného. Obrázky kosatců jsou také neskutečně krásné.

Re: Chvála z Krkonoš

(Ivča + Jirka, 22. 3. 2011 23:25)

Ahoj Bobčo, děkujeme za milé řádky a posíláme krásné pozdravy do Krkonoš, kam rádi (a docela pravidelně) jezdíme. ;-) Z konikleců nebuď nešťastná, pokud pojedeš v půlce dubna, je velká pravděpodobnost (téměř jistota), že ještě uspěješ (pokud se budeš dobře dívat). Navíc uvidíš nejen koniklece, ale jestli se nějak extrémně neochladí, tak i kosatce (asi před 6 lety byly kosatce až koncem dubna). Jestli budeš chtít, nech nám v knize návštěv svůj mail a napíšeme Ti konkrétně, kde v půlce dubna (snad) uspěješ.
Máš pravdu, že nám to vezme docela dost času, abychom to vše takto zpracovali. A dle ohlasů je zřejmé, že takových stránek asi opravdu moc není. Každopádně 5 hvězdiček je moc hezké ocenění a hodně vysoko nasazená laťka. :-) Dík.
A pokud se jedná o Pálavu, je úplně jedno, jestli se tam podíváš koncem března, během dubna, června… Pálava je v tomto ohledu jistota, vzácné rostlinky tu kvetou a v průběhu jara (léta) se jen střídají.

Re: Re: Chvála z Krkonoš

(Bobča, 23. 3. 2011 22:04)

Ahoj, dík za nabídku vytipování míst pro lokality Pálavy se zajímavými kvítky v půlce dubna.
takže mail: bbrestovska@seznam.cz
Na Pálavě jsem byla několikrát, ale vždy až v pozdním létě. Jaro zde musí být úžasné.
Přeji krásné jarní dny.
B.

Re: Re: Chvála z Krkonoš

(Ivča + Jirka, 24. 3. 2011 23:30)

Ahoj, jak se nám jen trochu naskytne chvilka, tak Ti to do mailu popíšeme. Zřejmě příští týden. Kdybychom to snad zasklili, tak se připomeň. :-) Jaro je na Pálavě vždy úžasné. Ale nejen jaro…
Užívej jara,
I+J

výměna odkazů s webem www.mala-morava.cz/

(miroslav novák, 24. 3. 2011 9:51)

Dobrý den,

měli byste zájem vyměnit odkaz s naším webem?

Z konkrétní stránky nebo ze všech stránek webu?

Díky, mirek Novák
miroslavnovak@email.cz

Re: výměna odkazů s webem www.mala-morava.cz/

(Ivča + Jirka, 24. 3. 2011 23:29)

Také zdravíme. Na web jsme mrkli a nejsme proti. Chystáme se už delší dobu, že uděláme na našich stránkách odkazy na spřátelené weby + další odkazy. Jen pořád máme nějaké jiné priority. Jakmile stránku pro odkazy nachystáme, zrealizujeme to. ;-)

Pálava

(Petr Mokroš, 20. 3. 2011 10:57)

Dobrý den,
náhodou jsem se dostal na vaše stránky a ještě dlouho si je budu prohlížet. Předchozí dvě jara jsem byl pozorovat kosatce na Pálavě, letos se chystám znovu. Díky za spostu odborných informací, hodně jsem se od vás dověděl. Až budete příště i Tří panen, vylezte nahoru, není to problém a je odsud nádherný výhled.

Re: Pálava

(Ivča + Jirka, 20. 3. 2011 11:19)

Petře, děkujeme za komentář, který potěší. „Dlouho si je budu prohlížet“… zní potěšujícně, asi stránky zaujaly. S popisem a informacemi si občas dlouho hrajeme, ale věříme, že to nějaký smysl má a někdo je uvítá.
Pokud jde o 3 panny, tak my byli tentokrát rádi, že jsme se vůbec vydrápali k nim, neskutečně to klouzalo a podjížděly nohy. Věříme, že to nebude problém se dostat nahoru, ale určitě za jiných podmínek. :-)
I+J

perfekt inspirace:)

(Mawenzi, 15. 2. 2011 21:11)

na vase stranky jsem se dostala dnes prvne, ale fakt moc pekne fotky, povidani a tipy, kam na vylet:) ja za zivot nezvladla snad co vy za rok:) ale uz se tesim, ze letos se do toho opru. Jsem rada ze nejsem jediny exot, co ma rad ceskou krajinu:)

Re: perfekt inspirace:)

(Ivča + Jirka, 15. 2. 2011 23:54)


Ahoj Mawenzi (to je hora nebo pohoří v Tanzanii, ne? :-)), díky za pochvalu fotek, povídání i tipů. A jestli to skutečně považuješ za inspiraci, tak co více si přát… ;-D Naše zemička není moc velká, ale určitě zde máme spoustu míst, která za návštěvu stojí (a přitom většina lidí o některých místech nemá ani tušení) a málokdo to za svůj život zvládne alespoň trochu prochodit. A takových exotů je nás více, neboj. :-))) Tak zase někdy nakoukni. Rádi Tě tu „uvidíme“.
I+J


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »