Jdi na obsah Jdi na menu

 


Zdravíme návštěvníky našich stránek. Budeme rádi, pokud zde zanecháte "svoji stopu", tj. vyjádříte se k našim stránkám, uvedete, co se Vám zde líbí, co se Vám nelíbí, o co byste naše stránky obohatili Vy, upozorníte na nepřesnosti v textu, chyby v určení rostlin nebo živočichů apod. Uvítáme i Vaše doporučení, kam se stojí za to podívat. Pokud rádi vyrážíte do přírody a touláte se (ať už po svých nebo na kole), zanechejte odkaz k Vám. Rádi k Vám nakoukneme. Tím, že nám zde zanecháte nějakou zprávu či vzkaz, dáváte nám i signál, že tyto stránky mají nějaký smysl. Svoji zprávu tu zanechejte formou komentáře (viz. formulář dole).                     Ivča a Jirka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Pochvala

(Ivča + Jirka, 7. 3. 2010 0:36)

Karle, děkujeme za poklonu :-) Nahlédli jsme a nenudili jsme se. Čedičovou Spící pannu (PP Provodínské kameny) jsme neznali, dobrý tip, díky. Zaujal nás ale i chřástal, skorec nebo i dudek, které jsme doposud na vlastní oči asi neviděli, ale samozřejmě i orchideje Českolipska. Rádi zase v budoucnu nakoukneme. Tak zase někdy. :-)

Pochvala

(Karel Filip, 6. 3. 2010 13:35)

Dobrý den
Vážím si všech lidí, co jsou zapáleni do přírody. Vaše stránky jsou velmi pěkné. Shodou okolností jsem dělal také Liblice, ale ve formě videoklipu. Nebude li Vás to nudit, podívejte se na následující adresu:
http://cs.netlog.com/filipovaeva/video
Přeji mnoho štěstí při toulkách přírodou a držte se. KarelFilip@email.cz

Re: prstnatec májový

(Ivča + Jirka, 5. 3. 2010 22:36)

Aha, dík za upozornění. Každopádně to chceme letos zkusit. Třeba budeme mít více štěstí. Ale my nepohrdneme ani rosničkami. :-)

Prstnatec májový

(Jirka, 5. 3. 2010 11:43)

Ahoj,
prstnatec májový jsem u Aušperského potoka už několikrát fotil, ale roste ho tam čím dál míň. Loni (9.5.2009) už tam byly jen dva kvetoucí exempláře. Jako slušná náplast na zklamání mi posloužily rosničky. Byly jich tam desítky. :-)
Hodně štěstí na úlovky a dobré světlo v nové sezóně Vám přeje
Jirka z Brna

RE: Nejlepší webovky

(Ivča + Jirka, 13. 2. 2010 23:57)

To se ta chvála na nás letos tady nasypala, jako ta sněhová nadílka venku. :-) A jestli sem chodíte už rok, a máte to i v úmyslu do budoucna, tak lepší vysvědčení si nelze ani přát a dalších slov už ani není třeba. :-) Je asi pravda, že moc lidí nemá webovky v našem stylu. Většinou se někdo zaměří buď na turistiku, nebo naopak jen na přírodu, často jen na momentky z přírody. Nám šlo o to ukázat způsob našeho vnímání takového výletu, a že pokud se člověk dostatečně kouká, vždy objeví něco zajímavého, co třeba i jindy míjí bez povšimnutí. A jak píšeme v úvodu našich stránkách, jestli budeme někoho dále inspirovat, je to paráda.

Nejlepší webovky

(Šimon a Šárka, 13. 2. 2010 16:29)

Naprosto souhlasíme s Markem, že se jedná o nejlepší stránky, které známe, zaměřené na turistiku i přírodu. Chodíme sem docela pravidelně už asi rok, a pokud vydržíte, budeme chodit dál. Dle našeho názoru jste skloubili turistiku s přírodou i historií naprosto skvěle, což se ještě nikomu nepovedlo, nebo jsme alespoň nic lepšího neobjevili, a to jsme slušní surfaři. :-) Je vidět, že máte neskutečný přehled, a k tomu ještě skromnost... :-)) Skvělý nápad, parádní fotky a výborné komentáře, díky Vám za to.
Š+Š

RE: Rozcestníky

(Ivča + Jirka, 13. 2. 2010 0:21)

Ahoj Marku, že označuješ naše stránky za jedny z nejlepších webů zaměřených na cestování a poznávání přírody, nás samozřejmě těší, jak jinak… :-) Kéž by to byla pravda. :-) Pokud u nás čerpáš nové poznatky, jsme tomu skutečně rádi.
Ten, kdo dělá podobné stránky jako my, moc dobře ví, kolik času něco takového vezme. A samozřejmě ohlasy v knize návštěv, nebo přímo u jednotlivých fotogalerií, jsou pro nás pádným argumentem, že to má smysl.
Máš pravdu, turistických rozcestníků máme nafocených spoustu, stačilo by zabrousit do našeho archivu. V našich fotogaleriích se z nich objeví jen něco málo. O zmiňovaném projektu víme. Víme i o řadě dalších projektů zaměřených např. na rostlinnou nebo živočišnou říši, kam bychom měli asi také čím přispět. Je to ale všechno o čase a poslední dobou stěží stíháme zpracovávat naše fotogalerie, jsme stále v nějakém skluzu. :-) Pokud nám to čas v budoucnu umožní, určitě se rádi připojíme. :-)

Rozcestníky

(Marek, 12. 2. 2010 20:27)

Asi bych se opakoval, kdybych zde začal popisovat, jaký dojem na mě dělají tyto nesmírně zajímavé stránky. Není pochyb o tom, že se jedná o jedny z nejlepších webů zaměřených na cestování a poznávání přírody. Obdivuji znalosti flóry a fauny a jsem rád, že díky vám často získávám nové poznatky.
Všiml jsem si však, že kromě „kytiček“ a broučků nenecháváte bez povšimnutí ani turistické rozcestníky. V jiné diskusi (http://www.weblight.cz/book/?id=534) jsme objevil Jirkův jakýsi náznak obdivu nad pokusem tvorby databáze rozcestníků v okolí Brna. Tak mě napadá, víte už o projektu http://intermedia.cz/mapy/ ?
Určitě byste měli čím přispět ;-)

RE: Vydržte

(Ivča + Jirka, 11. 2. 2010 0:06)

Zdravíme protivínský trempink, my vydržíme, neboj. :-) Mrkli jsme také na stránky a pár věcí nás zaujalo, určitě webovky ještě pořádně prozkoumáme. My když slyšíme Protivín, tak mimo piva "vidíme" Blanici, PP Zelendárky (obojživelníci, orchideje...), PP Myšenecké slunce (turmalínové shluky)... Před pár lety jsme strávili několik dní na Písecku a něco utkvělo. :-) Tak zase někdy příště. I+J

Vydržte

(Bogi, 10. 2. 2010 19:28)

Pěkné stránky a hlavně fotky!
www.bogi.unas.cz
ahoj a vydržte Bogi

RE: Klobouk dolů

(Ivča + Jirka, 9. 2. 2010 1:20)

Ahoj Honzo, díky za pochvalu. 9 skal dobře známe a Vysočinu máme také rádi. Je ale pravdou, že poslední 2 roky jsme ji trochu zanedbávali. Letos (vlastně za chvíli, pokud aspoň trocu sleze sníh) chceme vyrazit v březnu na bledule (Ransko), dokonce i zvažujeme jestli letos na pár dní na Vysočině, ale až se oteplí, nezakotvíme… Těch plánů je více, takže uvidíme.
Text ohledně Augšpurského potoka určitě použít můžeš a za odkaz na naše webovky budeme rádi. Letos chceme toto údolí navštívit v době, až pokvetou orchideje (hlavně nám jde o prstnatec májový). Je to ale vabank, jestli zachytíme ideální dobu květu.
Každopádně je to dobrá náhoda, že jsi trefil na naše stránky, přitom to máme k sobě vzdušnou čarou asi 5km. :-) Mrkli jsme i na Tvé stránky a rovněž chválíme. Kéž by se v každé obci našel obdobný nadšenec. To by byly zdroje informací. :-) Určitě se na Tvé stránky také v budoucnu vrátíme.
Měj se hezky, I+J

Klobouk dolů

(Honza, 8. 2. 2010 23:29)

Ahoj Ivčo a Jirko, smekám pomyslný klobouk nad vaším nadšením a touhou poznávat stále něco nového. My také s rodinou velice rádi jezdíme do přírody a takřka každý víkend (tedy od jara do podzimu, v zimě se nám moc nechce) někam vyrážíme. Máme na Vysočině chalupu kousek od Devíti skal a obzvláště tento kout naší země nám přirostl k srdci. Je to takový kus světa, kde lišky dávají dobrou noc a pokud se trochu zamotáte v lese, tak se může stát, že z něj také hned tak cestu nenajdete :-)
Proč ale také píši je žádost, zda bych mohl použít jeden z Vašich textů, který se týká Augšperského potoka. Se synem se snažíme také trochu mapovat historii, současnost ale i okolí Popůvek, ve kterých žijeme a Váš popis tohoto krásného údolí bych na našich stránkách rád zveřejnil. Samozřejmě s odkazem na Vaše toulavé stránky, kde by se mohli naši čtenáři také nechat inspirovat k dalším výletům. Děkuji předem a přeji spoustu dalších krásných cest a výletů.
Honza http://popuvky.webnode.cz/popuvky-zemepis/augspersky-potok/

Re: Stránky, fotky, komentáře - nádhera

(Ivča + Jirka, 12. 1. 2010 23:28)

Ahoj Mirko a Tomáši,
děkujeme za návštěvu i slova chvály. Máme moc radost, že jsme Vás inspirovali k něčemu podobnému. Také máme doma mraky alb z dřívějších dob, když jsme ještě na focení využívali analog. Až jsme začali fotit digitálem, nejdříve jsme vyráběli prezentace v Powerpointu a posílali je známým, kteří o to stáli. Možná občas šlo i něco dále. A v roce 2008 jsme se rozhodli pro vlastní webovky. Každopádně jsme naše stránky brali i jako zdroj inspirace pro další zájemce. A jak je vidět, jsou zdrojem nejen pro výlety, ale i pro další webovky. :-)
Až budete mít vlastní stránky, určitě pošlete link. Rádi občas nakoukneme. Už se i delší dobu chystáme dát na naše stránky odkazy na podobné spřátelené webovky, ale pořád se k tomu nejsme schopni dokopat, protože doháníme skluz s výlety z roku 2009.
Beskydy známe docela slušně. Pokud se podíváte pozorně na naši titulní fotku (je trošku roztažená oproti originálu), možná poznáte, odkud je. :-) Už jsme ve Vašich končinách 3 roky nebyli a chceme to napravit. Rádi bychom letos, tak uvidíme, jestli vyjde na Beskydy řada.
Mějte se a zase někdy příště…
I+J

Stránky, fotky, komentáře - nádhera

(Mirka a Tomáš, 12. 1. 2010 8:30)

Ahoj Ivčo a Jirko, vaše stránky jsou nádherné a ty spousty fotek, no skvělé. Taky hodně cestujeme, ale fotečky a komentáře zakládáme do albumů a už je nemáme pomalu kam dávat. Díky vašim stránkám jsme se nechali inspirovat k tomu, abychom si taky vytvořili stránky kde můžeme ukládat fotky a komentáře a albumy nám nebudou zabírat doma místo.
Jinak byli jste už v Beskydách? Je to nádhera na putování z kopce na kopec.Určitě přijeďte. My jsme z Beskyd a tak zase jezdíme na opačnou stranu na hrady, kterých u nás moc nemáme.
Přejeme vám hodně štěstí a cestovatelských úspěchů a hodně fotek. Určitě se k vám ještě vrátíme ro inspiraci.
Mějte se krásně. Ahoj.

RE: 1.1.2010

(Ivča + Jirka, 2. 1. 2010 3:10)

Ahoj Renčo, tak přejeme do nového roku jen to nej, hlavně zdraví. A ať Ti to vše vyjde. Díky za motivaci. Dnes tu zase jedna vlaštovka přibyla a pár jich ještě chybí. Taže postupně...
Měj se,
I+J

1.1.2010

(renča, 1. 1. 2010 20:38)

Ahoj s novým rokem,
prošla jsem se s vámi od ZOO Brno až po Lesní Hlubokou a protože se říká - jak na nový rok, tak po celý rok - tak doufám, že mi ty vaše krásné výlety letos přinesou štěstí a spoustu výletních příležitostí a to samé přeju spolu s pevným zdravím i vám. Připojuju se k díkům za tak senzační stránky a obsáhlá vyprávění s nádhernýma fotkama.
Ať přinášíme my lidé všemu živému jen prospěch, péči a lásku.

RE: Do nového roku 2010

(Ivča + Jirka, 29. 12. 2009 9:28)

Děkujeme za slova uznání i za přání. Uznání je motivující a my víme, že je stále co zlepšovat. Pro přání z naší strany využijeme jiný komunikační kanál. :-)

Do nového roku 2010

(M.+F. 28.12.O9., 28. 12. 2009 15:08)

Děkujeme za všechny fotogalerie,za tu pastvu pro oči,za zasvěcené úvody
i podtitulky u fotek,které dají určitě hodně práce,ale vždy v nich objevíme něco nového pro poučení.Do nového roku přejeme hodně zdraví ,pěkné počasí na výletech,dobré boty a krásné nové úlovky v přírodě."Lovu zdar!"
Zdraví t. a m.

RE: PF 2010

(Ivča + Jirka, 24. 12. 2009 16:47)

Ahoj Krtku,
moc děkujeme. Přání od nás máš na mailu, budeš tak mít i e-mailovou adresu. :-) Nakroč do nového roku ve zdraví a to ať Tě provází i nadále na Tvých cyklotoulkách. Dobré světlo,
I+J

PF 2010

(Krtek, 24. 12. 2009 14:33)

Ahoj Ivčo a Jirko. Krásné a pohodové období Vánoc a v dalším roku kupu nenadálých "přírodních objevů" na všech Vašich toulkách vám přeje Krtek.
P.S.
Chtěl jsem Vám poslat i obrázek, ale nějak nemůžu natrefit na Váš mail. . Takže "za rok" naschle "Tandeme" , užijte si všeho, rád se zas nechám něčím pěkným, čím neustále plníte věše stránky, překvapit


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »