Jdi na obsah Jdi na menu

 


Začátek podzimu v okolí Žebětínského rybníku

Na začátku října 2011 jsme si zašli na malou vycházku z Bystrce do okolí Žebětínského rybníka, kterému místní neřeknou jinak než Žebál. Pokud by Vás zajímaly další informace o této lokalitě (jedná se o přírodní památku), nahlédněte do naší dřívější fotogalerie zde. Ač byl už kalendářně podzim, počasí bylo lepší než během letošního června nebo července. Že byl letošní říjen skutečně teplým měsícem, je zřejmé i z fotogalerie, a to je potřeba ještě upozornit, že Ivče bývá zima, i když je ostatním teplo… ;-))

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Žebec

(Krtek, 17. 12. 2011 15:29)

Ahoj Ivčo a Jorko, hezká vzpomínka na teplé podzimní barvité dny, zahřeje zvláště teď, když se u nás citelně ochladilo, možná do večera napadne i sníh.
Pěkné fotky "neznámého keře" 082, i Žebětínského rybníka, Ivči a sedmikráska bere vše, líbí se moc a v tomto ročním období tím více. Opravdu zaujala, její výskyt vždy potěší.
Zdraví Krtek

Re: Žebec

(Ivča + Jirka, 18. 12. 2011 0:41)

Ahoj, „o“ a „i“ neřeš, je to na klávesnici vedle sebe… :-))) Také když se díváme zpětně na ty fotky, tak zaujmou. Jinak i v Brně se ochladilo. Právě jsme se vrátili z návštěvy od kamarádů a byli jsme překvapení, že venku to nejen klouzalo, ale i ležel sníh. Nedá se nic dělat, zima je tady a na sedmikrásku (a jiné) budeme jen vzpomínat.
I.+J.

Oprava

(Krtek, 17. 12. 2011 15:30)

Opravuji Jorko na Jirko, to jsem celý já :-), mějte se fajn

Žebec

(M+F, 13. 12. 2011 23:39)

Nemohu se vynadívat na krásu květu sedmikrásky. Potom,že prý chudobka.Tento snímek se Vám poved.A aby Vám nebylo líto, že jsie už nepotkali žádné motýlky, vzala si je Ivča alespoň na tričku.Zdraví M.

Re: Žebec

(Ivča + Jirka, 14. 12. 2011 13:50)

Sedmikráska byla pěkná, ani nás nenapadlo, že ještě na podzim mohou takto krásně kvést, a navíc v takovém množství. Bylo jí tam spousta. A motýlci s námi byli celou cestu, to je pravda.;-) Pravda, trošku jinak vybarvení, ale to asi bylo tím podzimem. :-)
I+J

Žebál

(Jirka, 12. 12. 2011 8:45)

Ahoj,
u Žebětínského rybníka to taky docela znám, protože tam mají kamarádi chatku. Před pár lety na jaře jsme tam viděli desítky rozmnožujících se ropuch a později taky labutě s mláďaty. Podzimní aspekt jsem tam ale asi nikdy nezkoumal, takže je to i pro mě zajímavá fotogalerie.
Ta rostlina P1480075 by mohla být hadinec obecný (Echium vulgare). Někdy mívá opravdu hodně bizarní tvar a myslím, že tyto deformace květenství způsobuje nějaká choroba.
Mimochodem, Ivča měla na sobě úžasné tričko. :-)
Přeju vám příjemné a klidné předvánoční období.
Jirka V.

Re: Žebál

(Ivča + Jirka, 12. 12. 2011 21:49)

Ahoj,
žáby tam skutečně bývají ve velkém množství, ale poslední dobou se nám tam nedaří je zastihnout. Jdeme se mrknout buď moc brzo, či zase naopak pozdě. Ale zase se nám to poštěstilo v Rakoveckém údolí loňském roce.
Ten hadinec to bude. Vůbec nás to nenapadlo, že ho něco takto deformuje. Našli jsme to i na Biolibu a je to určitě správně. Dobrý tip, dík. ;-) Doplníme.
A že tě zaujme tričko, s tím se počítalo. Bylo by velkým překvapením, kdybys ho zrovna ty nezmínil. ;-))
Měj se a užívej s rozumem předvánočního shonu.
I+J