Jdi na obsah Jdi na menu

 


Výšlap na Oblík a Tříjezerní slať

Jediný den, kdy nepršelo a bylo trochu teplejší počasí, jsme využili pro cca 24 km túru na vrchol Oblíku (1225 m n.m.), kde sice foukla studený vítr, ale výhledy stály za to. Z Oblíku jsme pokračovali směrem na Javoří pilu a dále na Tříjezerní slať, která je typickou ukázkou šumavského vrchovištního rašeliniště. Mimo tří romantických jezírek (a poměrně velkého množství turistů) jsme zde objevili např. masožravou rosnatku okrouhlolistou a poletující vážky. Odtud jsme pokračovali po Hakešické cestě k Vchynicko-tetovskému plavebnímu kanálu, který se zachoval ve velmi dobrém stavu, s původním vyzděním a klenutými romantickými kamennými můstky. Postupně jsme tak vystřídali několik turistických značení: na počátku žlutou, pak zelenou (případní následovníci pozor, v mapě není dosud zanesena) a modrou, kterou jsme 2x vystřídali se žlutou a po modré až do Srní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Perleťovec

(Ivča + Jirka, 8. 3. 2010 23:16)

Ahoj Jirko, díky za upozornění. Jak bude chvilka, zkusíme se podívat do fotoarchivu, jestli neobjevíme i jinou fotografii, která by napověděla. S motýlky to bývá problém, nechtějí občas moc pózovat. :-)

Perleťovec - 1040172

(Jirka, 8. 3. 2010 9:28)

Asi malá chybička. Stříbropásek to není určitě. Vypadá to spíš na perleťovce velkého (Argynnis aglaja), možná prostředního (Argynnis adippe). Pro přesnější určení by to chtělo vidět ještě rubovou stranu křídel.

RE: Poděkování

(Ivča + Jirka, 31. 7. 2009 12:03)

Moc děkujeme za pochvalu. Vždy potěší. Určitě budeme v této činnosti pokračovat. Máme z letošního léta už zase spoustu materiálů z Krkonoš, Šumavy, Jižní Moravy..., jenom to postupně musíme zpracovat.
I+J

Poděkování

(Kováříková Marie, 30. 7. 2009 12:16)

Dnes jsem objevila Vaše stránky. Jsou velmi, velmi zdařilé! Pokračujte dál, ráda se přiučím. Děkuji.
makovarik@seznam.cz