Jdi na obsah Jdi na menu

 


NPR Pouzdřanská step - Kolby 5

Kdo chodí na naše stránky pravidelně, tak si určitě všiml, že mezi naše oblíbené lokality jižní Moravy patří také Národní přírodní rezervace Pouzdřanská step – Kolby. Proto se také v nadpisu objevuje pořadové číslo 5. Pokud byste chtěli nahlédnout do loňské fotogalerie, můžete sem. Naši dřívější fotogalerii z roku 2009 najdete zde, na fotogalerii z r.2010 se můžete podívat tady a k dispozici máte i fotogalerii z   r. 2011. Nikdy jsme ale na tuto lokalitu nevyrazili už na konci března. Letošní brzké a urychlené jaro nás ale nalákalo a my byli plni očekávání, jak to bude na stepi vypadat. Předem můžeme prozradit, že nás překvapilo velké množství hmyzáků i rozkvetlé (někde dokonce odkvetlé) kosatce.

Pokud někoho zajímá více informací o přírodní rezervaci, nahlédněte do výše uvedených odkazů na naše dřívější fotogalerie. Informací zde najdete v hojném množství.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pouzdřany

(Jirka V., 28. 4. 2014 13:58)

Ahoj,
musím vám pochválit hezké fotky kozlíčka a majky, pěkné jsou i zapalice a chrobák vrubounovitý je docela vzácný úlovek. :-)
před velikonoci jsme byli na Pouzdřanech taky a potkávali jsme i skoro stejné hmyzáčky - třeba toho kozlíčka, zlatohlávka, cvrčka i ploštičku. Jenom ta květena se už po třech týdnech trochu obměnila, kosatce už byly skoro pryč a začínaly sinokvěty a vstavače vojenské. Fotky z toho ještě nemám nachystané, ale snad to nejpozději do měsíce bude.
Mějte se fajn a pěkně oslavte svátek práce. :-)
Jirka

Re: Pouzdřany

(Ivča + Jirka, 28. 4. 2014 22:33)

Ahoj a díky za pochvalu. ;-) Na chrobáka vrubounovitého máme občas štěstí, takže se už pár jeho snímků dá na těchto stránkách najít. Pokud jde o obměnu flóry, máme pocit, že stačí týden a člověk se nestačí divit. Každopádně se pak s chutí podíváme na tvé fotoúlovky, až je budeš mít zveřejněné.
I ty si užij svátek, třeba někde v přírodě. ;-)
I+J