Jdi na obsah Jdi na menu

 


Za bledulemi do Údolí Chlébského potoka 4

Pravidelní návštěvníci našich stránek si asi všimli, že se na přelomu zimy a jara každoročně vydáváme do obce Chlébské a putujeme Přírodní rezervací Údolí Chlébského potoka za koberci bledulí jarních, které zde kvetou v množství desítek tisíc. Ani v r. 2012 jsme nemohli porušit tuto tradici. Letos byla změna v tom, že přiletěl kamarád z Austrálie Rich a vyrazil s námi. Ten byl nadšený nejen z bledulí a úžasného Chlébského potoka, ale i ze zbytků sněhu, který viděl téměř po 20 letech. Naše dřívější fotogalerie z těchto míst najdete zde: rok 2011, rok 2010 , kdy se bledule prodíraly skrz sníh, a na rok 2009 můžete nahlédnout  zde.

Naše putování jsme tradičně zahájili v obci Chlébské. Protože jsme o obci a památkách detailněji psali minule, odkážeme zájemce na text k fotogalerii v loňském a v předloňském roce.  Pokud se podíváte na níže přiloženou mapu, pochopíte, že jsme si udělali takový malý okruh až za turistický rozcestník Kačiny, kde se Chlébský potok začíná propadat do údolí.

Výškový profil prošlé trasy:

profil.jpg

Znázornění prošlé trasy:mapa.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chlébský potok

(Jirka, 26. 3. 2012 10:18)

Ahoj,
"údolí bledulí" u Chlébského je skvělé, jako ostatně každé jaro. Věřím, že kamarád z Austrálie musel být nadšený. Letos rozkvetlo všechno docela brzy, ale v tom teplém nástupu jara se to dalo čekat. :-)
Máte tu moc pěkné detaily, třeba ten devětsil, pěkné jsou i krokusy, i když jsou jen pěstované. Už bych taky rád vyrazil na jarní stepní a hájovou květenu, ale zatím to moc nešlo, protože jsme o víkendu tančili v Plzni na soutěži. :-( Snad to v dubnu ještě všechno vydrží v květu.
Jirka V.

Re: Chlébský potok

(Ivča + Jirka, 26. 3. 2012 22:43)

Ahoj Jirko,
Údolí Chlébského potoka máme moc rádi. Možná to souvisí s tím, že tam vždy zavítáme na jaře a užíváme si to… Tentokrát jsme měli co stíhat, protože jsme z pracovních důvodů vyrazili dost pozdě. Ale když už jsme to slíbili Richovi, tak se „muselo“. A nelitovali jsme. Díky za pochvalu fotek,samozřejmě vždy potěší, když zaujmou.
Nic si z toho nedělej , že jste nic zatím nestihli. Vše doženete, jaro je před námi. Maximálně Vám odkvetou sněženky… ;-)
O víkendu jsme vyrazili na Vysočinu. Konečně jsem se dostali do rezervace Ransko, kam už jsme to plánovali delší dobu. Udělali jsme si okruh a bylo to moc fajn. Překvapilo nás, že bledulí tam mají ještě více než v Chlébském. Brzy se objeví fotogalerie. A také jsme to stihli do Nového Města a mrknout na lokalitu „U Bezděkova“. Po chvilce tapání na loukách jsme dle tvého popisu lokalitu našli, i když se tváří velmi nenápadně a zašitě... Nejdříve jsme vyrazili na vedlejší louku k včelím úlům… :-) Ač tomu Ivča nevěřila, tak jsme ale nakonec našli i kvetoucí šafrány. Tak díky za tip.
I+J