Jdi na obsah Jdi na menu

 


Začátek jara na Pálavě 2012

Na konci první poloviny března 2012 jsme v sobotu vyrazili na Pavlovské vrchy – na Pálavu. Po zkušenostech z dřívějších let jsme věděli, že faktické jaro zde opět bude předbíhat kalendář. Jak to zde vypadalo před rokem, si můžete porovnat zde. Ohledně této lokality jsme na našich stránkách už toho napsali více než dost, takže případné zájemce odkazujeme na naše dřívější fotogalerie v rubrice 2010 Pavlovské vrchy – Pálava (8 fotogalerií) a další můžete najít i v předchozích letech 2008 a 2009, případně v už zmíněné rubrice z r. 2011.

Omezíme se tentokrát jen na stručný popis naší trasy: z Klentnice jsme si to nasměrovali po modrém značení do lomu pod vrchem Pálava – pokračovali po modrém značení – malá odbočka ke zřícené kapli sv. Antonína – skalní útvary Maturita, Vzývající, Trůn a Maličká – skalní útvar Martinka – lesy na úbočí Děvína – zřícenina Děvičky – po zelené značce po úbočí Děvína z druhé strany pod Soutěsku a zpět do Klentnice.

Teplota 20oC udělala své a vylákala na Pálavu spoustu lidí. To nás přesvědčilo o tom, že příště si raději zařídíme volno a zkusíme na taková místa raději vyrazit ve všední dny. ;-) Ten den jsme nachodili cca 11km a výškový profil je zřejmý z dalšího obrázku.

profil.jpg

  

Znázornění naší trasy:

mapa.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pálava

(Jirka, 26. 3. 2012 10:03)

Ahoj,
opět pěkná galerie. Letos jsem na Pálavě ještě nebyl, ale určitě se tam taky podívám. Asi to ale už nestihnu v době květu konikleců a sněženek, takže díky za zprostředkování. :-)
Koniklece už začaly i v Brně - 17.3. už jich bylo na Kamenném vrchu docela hodně rozkvetlých. A minulý týden rozkvetl i první křivatec rolní u Zvonařky, takže sezóna je už v plném proudu. :-)
Jirka V.

Re: Pálava

(Ivča + Jirka, 26. 3. 2012 22:45)

Ahoj, dík. Nás Pálava láká pořád, protože ať jdeš od března do října kdykoliv, nikdy nemůžeš být zklamán. A jak jsme viděli na fotkách, má své kouzlo i v zimě.
Pokud jde o koniklece na Kameňáku, tak jsme tam letos ještě nebyli. Pořád si říkáme, že je to tady za rohem, tak se tam stavíme někdy v pozdní odpoledne, však už je dlouho světlo… A jen máme obavy, abychom to zase „neprokaučovali“. :-D
Měj se,
I+J