Jdi na obsah Jdi na menu

 


Toulání Pálavou na počátku listopadu

Na počátku listopadu 2012 jsme využili hezkého (i když větrného) počasí a vypravili se na Pálavu. Chtěli jsme vědět, co se dá touto dobou ještě v této lokalitě potkat a byli jsme docela překvapeni. Jako východisko jsme po delší době zvolili Horní Věstonice. O této vinařské obci, její historii a památkách jste se mohli již  u nás dočíst v dřívější fotogalerii.

Prošli jsme kolem kostela sv. Rozálie a vápencové sochy sv. Floriána s lípou a skrz náves začali stoupat po zeleném značení až k vápencovým skalám Martinka se Špuntem a Obřím kamenem.  Protože jsme detailně tato místa a skalní útvary popisovali v dřívějších našich fotogaleriích, nebudeme se opakovat a případné zájemce o další informace odkazujeme na zmíněné fotogalerie, a to zejména z let 2010 a 2011.

Během našeho výletu jsme se potulovali kolem skalního města, Děvína a Soutěsky. Celkem jsme nachodili kolem 12 km.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pálava na Dušičky

(Jirka V., 2. 1. 2013 10:36)

Ahoj,
je super, že jste se vypravili fotit i v tak pokročilé roční době. My jsme zhruba ve stejném období podnikli jen krátkou vycházku do Kohoutovic na houby.
Moc se mi líbí ten rehek, včelka, kozí brada nebo vičenec. Člověk někdy nestačí valit oči, co všechno se dá v zimním období ještě najít rozkvetlé. :-)
Pěkný nový rok a více času na chození do přírody přeje
Jirka

Re: Pálava na Dušičky

(Ivča + Jirka, 2. 1. 2013 23:25)

Ahoj Jirko,
ještě jednou jen to nej, nej... do nového roku a hodně zajímavých „fotoobjevů“. Díky za přání. Věříme, že pokud se nestane něco neočekávaného, že letos na tom budeme s časem snad lépe.
Také nás zaskočilo, co vše jsme ještě potkali. Kdyby se nám podařilo ještě nafotit i to, co se kolem nás jen mihlo, vypadala by fotogalerie ještě zajímavěji. Ale nemůžeme chtít všechno. ;-)
Mrkli jsme i k tobě a ze závěru roku nás zaujal provazovec, skákavka a hybrid tolice s vojtěškou.
Měj se hezky a užívej plesovou sezónu. ;-)
I+J

Podzim na Pálavě

(M + F, 27. 12. 2012, 28. 12. 2012 0:19)

Mysleli jsme si, že v pozdním podzimu, když opadne listí, není až do
příchodu zimy se sněhem, v přírodě co obdivovat. Ale tato fotogalerie
dokazuje, že to není pravda.Co jste i tentokrát dokázali, je vynikající.
Do nového roku 2013 přejeme hodně zdraví, dobré nohy, šťastnou
ruku na pěkné snímky, vhodné počasí na vycházkách a ať Vám Vaše
záliba dlouho vydrží.Těšíme se.
M. + F.

Re: Podzim na Pálavě

(Ivča + Jirka, 28. 12. 2012 21:55)

Ahoj, i nás to překvapilo, kolik jsme toho ještě touto dobou viděli. A dokonce proletěl kolem nás i motýl, který se ale už nedal vyfotit. Díky za přání, i Vám oběma jen to nej, hlavně zdraví a štěstí.
Držte se,
I+J