Jdi na obsah Jdi na menu

 


Miroslavské kopce 3

Třetí dubnové úterý jsme si odpoledne na chvíli „odskočili“ na Národní přírodní památku Miroslavské kopce. Vrátili jsme se tak po roce (přesněji řečeno o 6 týdnů dříve) „na místo činu“. Docela nás zajímalo, jak se pár týdnů projeví na přírodě. Pokud si chcete vegetační pokrok porovnat, tj. podívat se, jak vypadají Miroslavské kopce na konci května, můžete navštívit i loňskou fotogalerii. Protože jsme do Miroslavi vyrazili až odpoledne, je fotogalerie oproti loňskému roku skromnější.

Trasu jsme šli v první části shodnou s loňskou. Tentokrát jsme ale za naučnou tabulí č.4 využili průchod brankou vinicemi, neboť letos bylaopět otevřená, a zpáteční cestu si zkrátili. Pokud Vás popis trasy a souvislosti s tím spojené zajímají, počtěte si úvodní text k loňské fotogalerii (viz. odkaz výše). Dočtete se tak i více o obci Miroslav a místním zámku. Moc jsme toho nenachodili (5,5km) a jednalo se spíše o malou odpolední procházku, při které stačilo vystoupat 91m.   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Miroslavské kopce

(Jirka, 9. 5. 2011 11:06)

Ahoj,
myslím, že tady není třeba nic opravovat, máte to všechno správně popsáno. Chválím fotky koulenky a modřence, potěšili mě i ten modrásek a slíďák. :-)
Tak zatím. :-)
Jirka V.

Re: Miroslavské kopce

(Ivča + Jirka, 10. 5. 2011 0:15)

Ahoj, na to, kolik jsme tam strávili času, se i něco nafotilo. My jsme si už mysleli, že koulenku neobjevíme. Skutečně teprve začínala. Touhle dobou to tam bude už koulenkou „zaplavené“. Miroslavské kopce by si také zasloužily pravidelnější návštěvu. Roste tam toho skutečně hodně a je přitom jedno, kdy se tam na jaře vypravíš. A těch motýlů, co tam musí nyní už být... Byl bys unešen. ;-)
I+J

Re: Re: Miroslavské kopce

(Jirka, 10. 5. 2011 7:52)

Na Pálavě to bylo na velikonoce koulenkami taky slušně zaplavené, užili jsme si je na každé suché louce. Na Miroslavské kopce se chci taky někdy podívat, jenom nevím, jak to časově vyjde. Teď právě probíhá u nás stěhování a v sobotu už mám jednu domluvenou akci ve Ždánicích - viz http://www.muzdanice.cz
Snad bude počasí o víkendu aspoň trochu rozumné. :-)
Jirka V.

Re: Re: Miroslavské kopce

(Ivča + Jirka, 11. 5. 2011 22:31)

Na Pálavě koulenky také jsou, to máš pravdu. Stěhování? Tak to vás litujeme. Snad jdete na lepší. ;-) Ale na Miroslavské kopce se někdy určitě vyprav. Jsou navštěvované asi jako Dunajovické kopce.
Na sobotní akci budeme držet pěsti, ať vyjde aspoň trošku počasí. To co zatím předpovídají, tak nic moc. Hlavně ať neprší, protože jinak motýlů moc nepotkáte. Musel bys více improvizovat… ;-) My už také máme nějaký plán, ale jak to vše dopadne, je ve hvězdách.
Měj se,
I+J

Re: Re: Re: Miroslavské kopce

(Jirka, 12. 5. 2011 8:14)

To stěhování není pravda nic příjemného, ale stěhujeme se do vlastního po sedmi letech v nájemních bytech, což je určitě samo o sobě "na lepší". Bydlet budeme ve Starém Lískovci, tak to aspoň budeme mít blíž do Bosonožského hájku nebo na Prygl. :-)

Pokud jde o exkurzi a počasí, uvítal bych, kdyby moc nefoukalo a nepadaly kroupy. Improvizace moc nehrozí, protože mám vše připravené. Jenom na motýlech to nestojí. Po bouřce hmyzu nikdy moc nevylézá, ale pozorování ptáků a poslech ptačích zpěvů je mnohdy lepší v počasí pošmourném či deštivém, než za přímého poledního slunce. A to nemluvím o žábách a měkkýších a vstavače s kapkami vody mají taky své kouzlo. O plánu péče a managementu na lokalitě se dá taky chvilku mluvit, když prší. Určitě to bude stát za to.

Tak zatím se mějte.:-)
Jirka V.

Re: Re: Re: Miroslavské kopce

(Ivča + Jirka, 12. 5. 2011 23:22)

Tak to je určitě na lepší a Starý Lískovec není špatná volba. A bude to blíž i na Kameňák, Augšpurský potok… Tak Ti přejeme, ať to o víkendu dopadne skvěle. Pak musíš poreferovat. ;-) Také se měj a ať se víkend vydaří, i kdyby počasí nepřálo.