Jdi na obsah Jdi na menu

 


údolí potoka Rakovce

Dne 21.3.2009 jsme se rozhodli ověřit, zda se začíná jaro probouzet i v okolí Brněnské přehrady. Vydali jsme se od přehrady údolím Kočičího žlebu podél potoka Rakovec směrem k Ríšově studánce. Byli jsme překvapeni, jak se zima ještě drží zuby nehty. Narazili jsme ještě  i na zamrzlou vodní plochu rybníčka. Rostliny se začínají probouzet a výhonky se derou na světlo, ale zatím nekvetou. Před čtrnácti dny vypadalo údolí Chlébského potoka díky rozkvetlým bledulím a sněženkám jarněji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Rakovec

(Didi, 26. 3. 2009 11:50)

To máš pravdu, ještě by ten kříž mohl zafungovat a jaro opravdu přišlo :-)

RE: Rakovec

(Jirka, 24. 3. 2009 7:47)

Ahoj Didi, díky za pochvalu. Oni ty dva největší vytváří skoro kříž (viz. poslední foto), což může symbolizovat konec zimy a začátek jara... :-), a proč likvidovat takový přírodou vytvořený symbol. Zdůvodnit se dá všechno. :-)))

Rakovec

(Didi, 24. 3. 2009 7:29)

S novým jarem nová překrásná fotogalerie :-) Koukám, že "rozmazaná" voda vyšla skvěle, vypadá to umělecky. A co se týče klacíků, odstranila bych jen ty dva, co na jedné z fotek vytváří takové ostré přímky, ale jinak souhlas s Jirkou, je to s nimi přirozenější. Ale nejúchvatnější je úvodní fotka, ta se skutečně zadařila, pěkné!

RE: Rakovec

(Jirka, 22. 3. 2009 20:54)

Krtlu, to "odházení trochu roští" jsem zvažoval, ale přišlo mi to takto "divočejší". Souhlasím, že by tam po vyklizení byla vodní plocha větší. Uvidíme příště. Každopádně dík za ocenění.
Od větších fotek jsem ustoupil, protože mám už velmi omezenou volnou kapacitu na webu. V dohledné době chci kapacitu rozšířit a pak se uvidí. Poslední fotogalerie mám už "menší".

Rakovec

(Krtek, 22. 3. 2009 18:51)

Jirko, já myslím, že ty naše "hledané" výsledky s rozmazáním vody tam jsou u všech tří fotek dosti patrné. Možná si měl zkusit vyfotit na porovnání to samé místo běžným způsobem a ten rozdíl by tam byl na první pohled. Na ty světelné podmínky, které se tam dají odtušit, jsi odvedl solidní dílko. Jirko a ještě jedna věc, u rostlin jsme to uklízení už probírali na webu od Didi, to necháme tak, ale odházet trochu roští z potůčku ti snad svědomí dovolí. Myslím, že fotka by vyzněla lépe, plocha vody, o kterou nám v tuto chvíli jde především, by tak nebyla na mnoha místech "narušená" různými větvemi. Zvláště, když jde o tak malý potůček.
Jirko, ty jsi už odstoupil od většího zobrazování fotek než aktuálních 345 x 460 ?

RE: Rakovec

(Ivča + Jirka, 22. 3. 2009 18:25)

Možná jsi byla první, protože těch pár fotek jsem sem vložil asi před 40 minutami. Určitě jsi byla ale první, kdo reagoval. Díky za poklonu, ale do profi mám hodně daleko. Každopádně motivace je dobrá věc... :-)))) A míst je spousta, stačí píchnout prstem do mapy a nemůžeš se splést. Stačí pak jen správně koukat.

Rakovec

(Jitka, 22.3.2009, 22. 3. 2009 17:43)

Tak tu zrovna brouzdám, a tak jsem asi první, kdo objevil dnešní malý příspěvek. Je to pěkné, ale nelíbí se mi, že ta zima nechce ještě povolit.Prohlížela jsem i ostatní a nevěřila bych, že bylo na Prýglu tolik sněhu, skoro jako v Šumpru :-)) Ale bledulky jsou úžasné!!!!! Fakt by ses té fotografii mohl věnovat i profesně, vůbec to nevypadá, že to nafotil amatér. Dnes si to konečně prohlížím v klidu.....a místy až nedýchám...je to prostě paráda. Ani jsem netušila, co je u nás krásných a zajímavých míst, která vůbec neznám!