Jdi na obsah Jdi na menu

 


Kokořínsko - Cinibulkova stezka a Pokličky

Poslední květnový týden 2008 jsme navštívili CHKO Kokořínsko. Neznáte-li, vřele doporučujeme. Je to naprostá romantika - pískovcové skály, hluboké doly, lesy, mokřadla, louky, samoty roubenek, spousty zvěře, flóry... Tato fotogalerie je věnována našemu putování od Penzionu V Ráji (skvělý, doporučujeme) do Bludiště pískovcových skal nedaleko Romanova, dále Cinibulkovou stezkou (Josef Cinibulk - zakladatel turistiky na Mšensku) přes Vyhlídky a Prolezovačky do Mšena. Odtud jsme pokračovali po zelené kolem Skalního bytu, přírodního divadla k Švédskému valu, Průsečnou skálou ke skalnímu útvaru Obří hlava a žába a dále Droužkovou cestou na Pokličky (uchvacující útvary způsobené selektivním zvětráváním pískovců) a zpět Kokořínským dolem přes Vojtěchov do Ráje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Cinibulkova stezka a Pokličky

(Ivča + Jirka, 11. 7. 2009 1:23)

Ahoj Krtku,
klidně piš na začátek PF, bude nám jasné, že to znamená "pěkné fotky", a ne "pour felicité" k novému roku, nebo snad zkratku právnické fakulty. Nám se tam samozřejmě zase líbí ještě více fotek, ale to je logické... :-)

Cinibulkova stezka a Pokličky

(Krtek, 10. 7. 2009 11:41)

Ahoj Jirko, právě jsem díky tvému trknutí objevil i tento "starší" článek. Že máš i starší fotky pěkné mě nepřekvapuje, asi budu každý další svůj komentář začínat piktogramem PF (nepřipomíná ti to něco?) Dlouze jsem se zadíval na snímek kostivalu v prstech a ty kořeny (929), ovečky by asi taky rády něco "řekli" ... :-)))