Jdi na obsah Jdi na menu

 


Bílé Karpaty

V květnu 2008 jsme vyrazili několikrát do Bílých Karpat. Tím hlavním důvodem bylo to, že jsme se letos rozhodli navštívit několik lokalit, kde bychom objevili orchideje. Navštívili jsme přírodní rezervaci DRAHY. Tato rezervace je tvořena loukami a pastvinami v katatrsu obce Horní Němčí. Při botanickém průzkumu zde bylo zjištěno na 230 rostlinných druhů, přičemž 15 z nich patří mezi chráněné. Neméně bohatá je na naši flóru i Národní přírodní rezevrace Zahrady pod Hájem v jihozápadní části Bílých Karpat. Rezervace se nachází v údolí Veličky při východním okraji obce Velká nad Veličkou. V obou rezervacích jsme objevili řadu vstavačovitých rostlin, ale nejen je.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bílé Karpaty

(mf., 12. 10. 2011 22:36)

Často se vracíme na Vaše stránky a znovu je procházíme a kocháme se.Tato galerie je nádherná až se tají dech. Známe tyto louky, přirostly nám k srdci.Dnes už se těšíme alespoň ze snímků . Zdraví Vás M + F.

Re: Bílé Karpaty

(Ivča + Jirka, 17. 10. 2011 22:15)

Ahoj díky, tahle fotogalerie hlavně byla jedna z našich prvních, kdy jsme ještě neměli v ničem systém, text moc neprožívali a ze stovek fotek vybrali jen pár. Navíc jsme dávali ještě větší formáty apod. Každopádně BK jsou krásné a má-li někdo alespoň trochu vztah k přírodě, musí takového člověka pohladit. ;-)
I+J

RE:ahoj from Australia

(Ivča a Jirka, 13. 7. 2008 16:12)

Hello Deb,
thank you for your greetings. We were very pleased. You're right, White Carpathian Mountains are great outdoors and Carpathian orchids are lovely.
Give our love to Rich,
Iva and George 8-D

ahoj from australia

(richndeb@myaccess.com.au, 13. 7. 2008 6:20)

lovely flowers gearge and Iva :):):):) from deb